Blog
יצירת קשר
השאירו פרטים ונציג שלנו יצור קשר בהקדם
אודות YOUSPORT
חנות ריצה מקצועית אשר הוקמה על ידי רצים- בשביל רצים. אנו מבצעים בדיקה והתאמה לכל לקוח ולקוח, על מנת למצוא את הפתרון המתאים ביותר עבורך.
ON SALE
COROS PACE Pro
20mm Nylon Band
189.00 ₪20mm Silicone Band
189.00 ₪22mm Nylon Band
189.00 ₪22mm Silicone Band
189.00 ₪AERO JERSEY
התנסות בקורוס פוד 2 – התקן לנתוני סגנון ריצה ותגובתיות השעון
התנסות בקורוס פוד 2 – התקן לנתוני סגנון ריצה ותגובתיות השעון
מכירים את הרצים שמתחרפנים מזה שהשעון לא מודד להם את האימון בדיוק על מסילה? או את אלה שמספרים לכם שבמרוץ ה 10 ק”מ ה GPS מהשעון הראה 10.2 והרסו להם את מדידת השיא? עבור רוב הרצים האלה המדידה בערוץ הכפול של צ’יפ ה GPS בשעון הריצה קורוס Apex Pro 2 אמורה להספיק, אבל יש כאלה שאף פעם לא יגידו לא לעוד קצת דיוק ועוד קצת נתונים. הפוד של קורוס מתאים בדיוק לאנשים כאלה.
Coros Pod 2 – מה זה נותן?
- דינמיקת ריצה כשהפוד מוצמד למכנסים – מצמידים אותו לגומיית מכנסי הריצה מאחור והוא מוסיף מדידה של זמן הקרקע, חלוקת זמן קרקע בין צד ימין לשמאל, גובה הצעד, ויחס הצעדים שזה אורך הצעד חלקי הגובה שלו – מדד לתנועה יעילה קדימה.
- הוספת דיוק ותגובתיות כשהפוד מוצמד לשרוכי הנעל– משפרת את התגובה לשינויי קצב, ודיוק ה-GPS, שזה שימושי בעיקר על מסילות הריצה, באצטדיון ובערים צפופות עם גורדי שחקים.
- הפוד מספק פרמטר בשם Effort Pace – שיאפשר לקבל הוראות מאמן לאימונים לפי קצב שעד היום התאימו רק למישור, גם אם אתם מתאמנים במסלולים עם עליות. זה מיועד להחליף את מדד הכח/וואטים שניסו להכניס לריצה. הוא מציג “קצב מאמץ” ומנרמל בעליה למשל לקצב גבוה יותר, כי אתם מתאמצים יותר. בנוסף הוא מוסיף את מדידת הטמפרטורה, גובה מצטבר וגובה יורד שמדייקים את ה-Effort Pace. בעתיד יוסיפו גם לחות שאנחנו יודעים שיש לה השפעה גדולה על המאמץ.
אנ-בוקסינג
הקופסא ריבועית קטנה מחביאה בתוכה את הפוד, עריסת טעינה, כבל USB-C לטעינה, גומי קטן שעוטף אותו עם קליפס להצמדה לגומי המכנסיים, ועוד פלסטיק שקוף שמיועד להצמדה לשרוכי הנעל. הכל מחכה לצד נרתיק קשיח ואיכותי למגע ועיצוב. נקי, יפה ועושה חשק להמשיך לשחק עם המוצר.
הפעולה האינסטינקטיבית היא מייד לשים את הפוד בעריסה שלו והוא מאותת לכם בהבהוב שזה נעים לו כמו חתול מגרגר. כך תדעו מייד שהעריסה היא מטען ואפשר לטעון אותה עוד, בסגנון קופסאות הטעינה הקטנות של אזניות אלחוטיות. כלשעצמה היא מאפשרת 3-5 טעינות, אז אם תרצו, תוכלו לרוץ בשטח של אי בודד ללא חשמל 84 שעות מצטברות.
צימוד לשעון ולאפליקציה
הדבר הבא שרואים בניירות של הקופסא זה דף עם QRcode וכתוב עליו חיבור לאפליקציה, אז מבינים שצריך לעשות פיירינג עם האפליקציה והשעון. יש 3 דרכים לעשות את זה:
- מהטאב השלישי באפליקציה- שם יש אייקון של סורק למעלה מימין (המשמש גם לכניסה מהירה בלי סיסמא לאתר האינטרנט עם כל הקלטות הריצות).
- מאזור המכשירים/שעונים באפליקציה (טאב רביעי) ובחירת הפוד מהרשימה.
- אפשר לצמד גם בתפריטי השעון עצמו בחיפוש אביזרי Bluetooth
בוחרים, הוא מציע להתחיל צימוד ואופס זה קורה. אז הוא גם מעדכן את הפוד לתוכנה המעודכנת ביותר. ברגע שסיים הוא מציע לך להתחיל להתאמן, ולינק למדריך למשתמש. חוץ מבוחני מוצר אני מניח שאף אחד לא קורא את המדריך הזה, אבל לניוזלטר המעולה של ראנפאנל (אחת לשבוע) כולם מצטרפים:
ביציאה לאימון השעון מראה לכם קישור לפוד
כשבוחרים ב”ריצה” להתחלת אימון מופיעים בעמוד ההתחלה של הריצה בצד שמאל אייקונים קטנים המסמנים לך שהוא קולט דופק, GPS, ו.. את הפוד. כשכל המרכיבים מוכנים יש צפצוף קטן ורטט ואפשר לצאת. עניין של כמה שניות. ליד ציור הפוד יש את מצב הסוללה שלו. אגב ליד הדופק רואים את הדופק וליד ציור הלוין לGPS רואים ברים של עוצמת קליטה.
הרכבת הפוד על הנעל
יצאתי לרוץ עם הפוד על הנעליים. החיבור קליל: מכניסים את הפלסטיק השקוף מתחת לשרוכים ונועלים אותם בין הפוד לפלסטיק באמצעות הכנסת הפוד עצמו. לא ברור אם יש לו כיווניות הכרחית אבל אצל קורוס בתמונות הוא תמיד עם החלק הרחב למעלה והצר פונה קדימה (כמו ראש חץ לכיוון הריצה).
פחות אהבתי בממשק הזה שאין לפוד עצמו, מחובר אליו, קליפס שמאפשר להצמידו גם למכנסים וגם לנעליים. השימוש בשני פלסטיקים נתיקים מזמין צרות. אם תאבדו אותם זה יעיק להשיג חדשים. בנוסף יש במוצר הזה תקלה אינהרנטית עבור כל מי שיש לו יותר מזוג נעליים אחד: צריך להעביר מזוג אחד לשני וכשיצאתי לרוץ עם זוג אחר כמובן ששכחתי את הפוד. אז תשאירו אותו על הזוג של המסילה ואימוני האצטדיון.
בדיקת דיוק על מסילה
לקחתי את הפוד לחדר הכושר כמה פעמים. השעון מופעל על מצב Indoor Running ויש כעת שני מקורות נתונים מתחרים: המסילה והשעון עם הפוד. המכונה בחד”כ הזה היא מסוג איכותי מאוד של טכנוג׳ים, שאפשר כנראה לסמוך עליה. רצתי לפי המכונה 5 ק״מ. באימון הראשון הפער היה קטן מאוד מהמדידה של המכונה ובאימונים הבאים אחרי קליברציה- הוא היה מדהים בדיוק שלו.
באימון ראשון, הפוד לא מכיר אותי ויוצא מהקופסא, בדקתי כמה מהירויות: 9 קמ״ש, 10 קמ״ש ו 11 קמ״ש (חימום באיזי לפני משקולות). בכל המהירויות השעון הראה מהירות נמוכה במעט מהמסילה- אם היה 10 קמ״ש במסילה, השעון הראה 9.5 קמ״ש בערך. במרחק הכולל- השעון עמד יפה מאוד במרחק והסטיה היתה קטנה מאוד של כ 50-80 מ׳. בסוף האימון השעון ביקש ממני לבצע קליברציה, ותיקנתי את המרחק שהוא זיהה למרחק שהיה במכונה.
באימון השני הקליברציה שדרגה את הדיוק. כעת הפוד כבר מכיר אותי ויודע איך נראים הצעדים שלי ובכמה המדידה הראשונה יצרה סטיה, והוא עכשיו מדויק מאוד. הפערים ממש אפסיים בין מדידת המרחק והקצב במכונה לעומת השעון, למרות שכל המידע מגיע רק מהפוד ולא מ GPS אמיתי. מדובר על פערים של 10-30 מטרים בלבד במרחק של כ 6 ק”מ. כמובן שגם המהירות והקצב היו דומים מאוד בשעון למה שהיה במסילה. מרשים!
החשיבות של זה היא פחות כדי לדעת כמה אתה רץ באימון (כי הרי יש לכם את זה במסילה מול העיניים) והרבה יותר עבור כל המתאמנים שרוצים את ההקלטות האלה עבור הקיטלוג והמידע אצלם בהיסטוריה של האימונים, ואנחנו יודעים עד כמה זה חשוב לאנשים. בצד החסרון אומר שהממשק של השעון לקליברציה הזו לא ברור מספיק. פתאום מופיעים לך מספרים וממשק לעדכון שלהם בלי הסברים וזה לא אפוי עד הסוף.
בריצה בחוץ: תגובתיות מיידית
קודם כל הוא מציין לכם לבד על תצוגת הצל”ד (צעדים לדקה / Cadence) שהמקור כעת זה הפוד עצמו ולא היד והשעון. גם התגובתיות לשינוי הקצב נהדרת ומרגישה מיידית. כשאתם מגבירים לוקח לכם איזה שתי שניות באמת להגביר, ואז מבט על השעון והתגובה מייד שם. זה פתרון מעולה לאינטרוולים, במיוחד קצרים, על בסיס קצב. הרבה יותר מהיר מה 6-10 שניות שלוקח לשעונים על בסיס ה GPS בלבד להגיב. בסיכום האימון הוא מציג על השעון גם את אורך הצעד מהמדידה בפוד ואת כל הנתונים האחרים שהוא מודד.
במצב המכנסיים מקבלים את זמן הקרקע, יחס ימין שמאל, גובה הצעד, ויחס הצעדים. את הנתונים האלה מקבלים גם על הגרף ב Coros Training Hub (האפליקציה השולחנית-ווב של קורוס לניתוח המידע) וניתן לסנן ולהציג רק את הנתונים המעניינים אתכם באמצעות הכפתור שפה בתמונה מטה פתחתי. האמת היא שמעבר לכך שזה נחמד – לא ממש ברור מה יש לעשות עם זה יותר מדי. ההמלצות והמחקרים על סגנון ריצה ושינויו מאוד בעייתיים ושינוי שלא מגיע בצורה טבעית כתוצאה מבניית קילומטרז’ שבועי משמעותי יכול גם לעלות לכם בביצועים ולאו דווקא יפחית פציעות. לקריאה נוספת על העניין הזה לחצו פה.
מחשבות על הקטגוריה
פוד ריצה הוא מוצר מקטגוריה נישתית בעולם הריצה. הפוד המוכר והבולט בעולם הוא ה Stryd שהיה שאפתני: הוא רצה לשנות את שיטת האימונים לבסיס וואטים, אבל שעוני הספורט מיהרו להגיב עם וואטים בשעון עצמו ללא פוד וגרמו לו להיות מיותר. גם הרצים עצמם לא באמת התחברו לקונספט הוואטים שמתאים יותר לאופניים. היה גם פוד של סטארטאפ ישראלי שנמכר לזוויפט. קטגוריה נוספת שמתחרה בו הם רצועות דופק עם דינמיקת ריצה וגם הנעליים עם הצ’יפ של Under Armour מספקות נתונים דומים.
זה משהו שנחמד שיש אותו מבחינת מידע. יש כמה סיבות לקנות את זה, וגם כמה סיבות לוותר:
- מדדי סגנון ריצה- הוא יתן מידע כגון כמה זמן קרקע יש לכם, מה גובה הדילוג, כמה סימטריה יש בין ימין ושמאל וכו’. גם אם יהיו לכם נתונים, לא ממש ברור מה לעשות איתם, לעומת זאת להגיע ל-180 צעדים בדקה (קאדנס) זה מספר ברור ופשוט שקל ליישם תוך כדי ריצה, ולרוץ הרבה מאוד- זה הכי אפקטיבי כדי לשפר. צלילה לנתונים האלה פחות תעזור.
- דיוק של מדידת הGPS ותגובתיות השעון – באינטרוולים באצטדיון זה מעולה. זה עוד יותר מועיל בשעונים הישנים שכדאי להחליף ממילא לשעוני Dual band GPS והם מודדים מרחק מאוד מדויק. שעון ה Apex Pro2 של קורוס הוא בעל דיוק שכזה ובמדידת המרחק שלו בחוץ לא מצאתי שום צורך בשיפור.
- שיפור מדידת מרחק על מסילה – הפוד משפר מאוד את נתוני המהירות והמרחק על מסילה ובאצטדיוני ריצה שהם מאתגרים יותר לGPS. רק שהמסילה עצמה נותנת לכם את המרחק המדויק ובד”כ אפשר לתקן ידנית, לעתים ישר בשעון עצמו. האמת שהוא מאוד הרשים אותי בקרבה שלו לנתוני המסילה עצמה (אחרי קליברציה אחת בלבד).
בשורה תחתונה
מוצר מעניין לרצים רציניים שרוצים נתונים מדויקים ותגובה מהירה. לכאלה שרצים הרבה על מסילה מצד אחד ולכאלה שרצים באיזורים הרריים ומנסים להבין איך לתרגם את הוראות הקצב שיש להם בתוכנית לסיטואציה הזו. לחובבי נתוני ריצה, ולכאלה שלא מזיז להם לקנות מוצר נוסף לריצה ב599 שקל ( אבל יש הנחה עם קוד RUNPANEL באתר קורוס). אם אתם רוצים שכולם ישאלו אתכם מה זה הדבר הזה על הנעל שלכם או מזהים את עצמכם באחת מהקטגוריות האלה, לכו על זה.
לכתבות נוספות
שחייה במים קפואים שחייה במים פתוחים (ים, נהר, או אגם), בטמפרטורה של מתחת ל-5 מעלות צלזיוס היא אתגר אינטנסיבי המשלב
10 פיצ׳רים שחייבים להכיר כדי להפיק יותר משעון ה-COROS שלך גלו טיפים מועילים עוד יותר על שעון ה-COROS שלכם עם
מחקרים מראים: U-TECH™ עדיפה על נעלי ריצה מובילות שנתיים של מחקר רחב היקף שמאשר באופן אמין את עליונות העיצוב החדשני
מחקר ביומכני: ריצה ללא כאבים – תודות לטכנולוגיית ה- U-TECH™ U-TECH™ היא סוליית ביניים חדשנית ואלסטית בצורת U המקיפה את
חברת Yousport מציגה מותג חדש בשם True Motion שטוען שהצליח לפתח נעל שמצליחה להפחית שכיחות של פציעות ריצה. אז כמובן
הודעות לעיתונות RUNPANEL 11 בספטמבר 2024 כל התוכןענף הריצהשעוני Coros נעלי TRUE MOTION 0 מותג חדש טוען שהצליח לפתח
COROS METRICS מדדי ההתאוששות של שעוני COROS במהלך האימון, ההתאוששות נשארת מרכיב חיוני למעקב צמוד על מנת למנוע כשלונות כלשהם.
טכנולוגיית נעלי ריצה שמיוצרת בגרמניה: הפיתוח הטכני של נעלי ריצה דורש ניסיון וידע רב בבנייה, אומנות ועיצוב. נעלי הריצה שלנו
קיליאן עובר למותג שעוני הריצה הצומח קורוס! כשלואיס וו, מהמייסדים של שעוני קורוס, שלח הודעת אינסטגרם לקיליאן, הוא לא ציפה
התנסות בקורוס פוד 2 – התקן לנתוני סגנון ריצה ותגובתיות השעון ביחד עם שעון הריצה של קורוס קיבלנו את פוד
חברת שעוני הריצה הכריזה על פיצ’ר חדש ומגניב חברת שעוני הספורט מציגה עדכון תוכנה חדש לאפליקציה והשעון שלה, שמאפשר משהו
התנסות עם שעון הקורוס החדש: COROS APEX PRO 2 קורוס היא חברת שעוני ריצה וספורט רצינית שתופסת תאוצה ואוהדים. אחרי
שעוני קורוס נכנסו לשוק שעוני הספורט והפכו לאלטרנטיבה חזקה לגרמין: שני הרצים המובילים גם בשטח וגם בכביש – קיליאן ז’ורנה
הקיץ מביא איתו טמפרטורות גבוהות ולחות, מה שעלול להקשות על פעילות גופנית, ובמיוחד על ריצה. התייבשות היא סכנה משמעותית בזמן
אליוד קיפצ'וגה, הרץ הקנייני המדהים, ידוע כשיאן עולם במרתון בזכות זמנו המדהים של 1:59:40. הישגיו המרשימים, לצד גישתו המדעית והמקצועית
כ50% מכלל הרצים נפצעים פעם בשנה. אנחנו רוצים לשנות את הנתון הזה, לכן המצאנו את טכנולוגיית ™U-TECH, פטנט רשום ייחודי
שעון הדופק COROS APEX 2 PRO מציע מגוון תכונות ניווט מתקדמות שהופכות אותו לכלי חיוני עבור הרפתקנים וחובבי שטח. הנה
נעלי הריצה TRUE MOTION זכו להכרה בזכות עיצובן הייחודי וביכולתן לסייע בהפחתת פציעות אצל רצים. להלן כמה מהגורמים העיקריים שמקדמים
שעון ה-COROS PACE 3 הוא שעון ספורט רב-תכליתי המציע מגוון רחב של תכונות שיכולות לעזור לך לשפר את ביצועי הספורט